Skip to content

Programa

Dijous 25 de novembre

Seu: Centre Cultural Les Bernardes de Salt


 

8,30h-9,30h. Recepció assistents i lliurament de la documentació

9,30h. Inauguració. Hi intervindran Anna M. Geli, rectora de la UdG, Ramon Molina, Conseller Cultural de l’Ambaixada d’Espanya a l’Havana, Iolanda Pineda, alcaldessa de Salt, Anna Pagans, alcaldessa de Girona, Enric Vilert, president de la Diputació de Girona, Miquel Sitjar, director dels ST a Girona Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Neia Comas, Consell Comarcal del Gironès, Marta Nin, Directora de Cultura i Exposicions de la Casa Amèrica Catalunya i Lluís Costa, investigador principal del Grup de Recerca Comunicació Social i Institucional de la UdG i director de les Jornades.

10h. Visita comentada a l’exposició Vaya Valla! Gràfica revolucionària cubana.

 

11h. Pausa cafè

 

11,30h. Ponència. La tanca política en la construcció de l’imaginari de la revolució cubana. Alfons González. Universitat Autònoma de Barcelona

 

12,30h. Ponència. Gràfica revolucionària: de la reivindicació anticapitalista al fetitxe tardo-capitalista. Ricard Planas. Director bonart cultural

 

14h. Dinar

 

16h. Ponència. Un grito en la pared. Algunas consideraciones generales sobre el cartel en la revolución cubana. Luis Augusto González. Universidad de La Habana

 

17h. Pausa-cafè

 

17,30h. Ponència. Crits de paper: el cartellisme d’idees. Robert Rodergas. Creatiu publicitari. Universitat de Girona.

 

19,30h. Museu del Cinema de Girona. Mil Metros Bajo Tierra. Mostra de cinema documental cubà Mil Metros Bajo Tierra és una fundació que promou el cinema underground arreu del món. A Girona ha estat convidada per presentar les últimes propostes de cineastes emergents cubans, a través d’una exploració pel cinema documental cubà que il·lustri cinematogràficament el context social que envolta el cartellisme cubà. Intervindrà el professor de la UdG i crític de cinema Àngel Quintana.

 


 

Divendres 26 de novembre

Seu: Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona


 

9,30h. Ponència. El cartell cinematogràfic cubà. Luis Augusto González. Universidad de La Habana.

 

10,30h. Pausa cafè

 

11h. Presentació de comunicacions. Relator: Lluís Sardà. Universitat de Girona.

 

12,30h. Taula rodona: Creativitat i Disseny. Amb la participació de David Serra (UdG), Luis Augusto González (Universidad de La Habana), Alfred Barrós (UdG), David Gómez (enlloc.org) Ramon Bigas (dissenyador gràfic i industrial). Modera: Francesc Sánchez (Televisió de Catalunya).

 

14,30h. Dinar

 

16,30h. Ponència. Cine Rebelde: el cinema polític cubà. Flora Bacquelaine. Cultura Fractal. Visionat del “Noticiero ICAIC Latinoamericano”.

 

17,30h. Literatura i comunicació: la poesia social i política de Nicolás Guillén. Recital de poesia i rumba a càrrec de Marieta Sánchez i Papito Angarica.

 

19h. Conclusions i cloenda de les Jornades. Lluís Costa. Universitat de Girona.


 

Activitats paral·leles al les Jornades

Dimecres 24 de novembre (20:30). Cinema Truffaut de Girona. Projecció de la pel·lícula Soy Cuba (Mikjail Kalatojov. 1964) Superproducció soviètico-cubana de gran valor cinematogràfic i comunicatiu, rodada en el període històric conegut com “la crisi dels míssils” i just a l’inici del bloqueig nord-americà a l’illa de Cuba. La pel·lícula serà presentada per Ramon Girona. Universitat de Girona, Flora Bacquelaine. Cultura Fractal i Guillem Terribas. Cinema Truffaut.

Durant tot el mes de novembre els alumnes de l’Escola Annexa de Girona faran un macro mural dins les parets de l’Escola per donar a conèixer alguns dels referents de la revolució cubana. La direcció va a càrrec del pintor Lluís Bosch Martí, un dels referents del muralisme reivindicatiu a les comarques gironines. Els resultats seran filmats, fotografies i documentats, i formaran part d’una exposició que s’exhibirà els dies de les Jornades.

Durant la setmana del 22 al 28 de novembre, la Llibreria 22 de Girona exposarà una selecció de literatura cubana.

Durant tot el mes de novembre es podrà visitar l’exposició Vaya Valla! Gràfica revolucionària cubana, al Centre Cultural Les Bernardes de Salt.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


Anuncis
%d bloggers like this: